12.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

ANM: az évszakhoz képest melegebb napok után lehűlés várható országszerte

Bukarest, október 4./Agerpres/ - Az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz a hét első napjaiban, ezután azonban országszerte lehűlés következik, és néhol csapadék is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 4-e és 17-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a hét első napjaiban 17-22 Celsius-fok között alakul a nappali átlagos csúcshőmérséklet, az éjszakák azonban hűvösebbek lesznek, 3-8 fokig, a medencékben akár fagypontig hűl a levegő. Csütörtöktől fokozatos lehűlés várható, nappal csak 11-15 fokig melegszik a levegő, éjszaka pedig 1-6 fok lesz, Kelet-Erdélyben fagypont alá süllyedhet a hőmérők higanyszála. A jelzett időszak második hetén nem lesznek jelentős hőmérséklet-ingadozások, a nappali csúcsértékek 13-17 fok, az éjszakai minimumok 0-6 fok körül alakulnak. Esőre október 8-án, illetve a jövő héten lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén is melegebb lesz az első napokban, mint ilyenkor általában, 20-24 fok is lehet nappal, éjszaka pedig 9-12 fok várható. Szerdától aztán fokozatosan lehűl az idő, a hét utolsó napján már nem lesz több 13-15 foknál, éjszaka 6-8 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten nappal 16-18, éjjel 5-9 fokos hőmérsékletre lehet számítani. Szerdától szombatig kiterjedt területeken várható kisebb mennyiségű eső, jövő héten csak elszórt esőzések fordulhatnak elő.

A hegyekben az évszaknak megfelelő időjárás várható az első napokban, 11-15 fokos nappali és 2-7 fokos éjszakai hőmérséklettel. Csütörtöktől itt is lehűl az idő, nappal nem lesz több 4-10 foknál, éjszaka mínusz 4, plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Csapadékra 7-e és 9-e között lehet számítani – 1700 méteres magasság fölött havas eső vagy hó formájában -, és jövő héten is eshet.
AGERPRES/

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek