13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Az aradi határőrök 35 migránst tartóztattak fel a román-magyar határon

Arad, november 5. /Agerpres/ - Harmincöt migránst tartóztattak fel az aradi határőrök a román-magyar határnál. Az iraki, szíriai, marokkói és afganisztáni állampolgárok négy kamionba rejtőzve próbáltak átjutni Magyarországra.

spot_img

Arad, november 5. /Agerpres/ – Harmincöt migránst tartóztattak fel az aradi határőrök a román-magyar határnál. Az iraki, szíriai, marokkói és afganisztáni állampolgárok négy kamionba rejtőzve próbáltak átjutni Magyarországra. 

Huszonkét afgán fiatalt két, bolgár sofőrök által vezetett kamion rakterében találtak meg a gyulavarsándi határátkelőnél. A legfiatalabb közülük 13, a legidősebb 22 éves. A kamionok bútort, illetve gumicsöveket szállítottak Angliába és Csehországba. 

A nagylaki autópálya-határátkelőnél tizenkét migránsra bukkantak két tehergépkocsiban. Az egyik járművet török, a másikat román sofőr vezette, úticéljuk Dánia, illetve Németország volt. A 12 potyautas 9 és 37 év közötti, szíriai, iraki és afganisztáni állampolgár. 

Nagylak város közelében, mindössze 50 méterre a román-magyar határtól egy 21 éves marokkói fiatalt tartóztattak fel, aki gyalog próbált átjutni a szomszédos országba. 

A román hatóságok minden esetben kivizsgálást indítottak. 


AGERPRES/(RO – szerző: Marian BUGA, szerkesztő: Karina OLTEANU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek