13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Bizalmatlansági indítvány/Elkezdődött a két ház együttes ülése

Bukarest, október 5./Agerpres/ - Elkezdődött a parlamentben a szenátus és a képviselőház együttes ülése, amelyen megvitatják a Szociáldemokrata Párt (PSD) által a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, majd szavaznak róla.

spot_img

Bukarest, október 5./Agerpres/ – Elkezdődött a parlamentben a szenátus és a képviselőház együttes ülése, amelyen megvitatják a Szociáldemokrata Párt (PSD) által a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, majd szavaznak róla.

Az ülést Ludovic Orban képviselőházi elnök vezeti, aki bejelentette, az összesen 465 törvényhozó közül 379-en vannak jelen a teremben.

A plenáris ülésen részt vesz Florin Cîţu miniszterelnök és kabinetjének tagjai is.

Az ülés elkezdése előtt a PSD-s törvényhozók kihelyeztek az ülésterem elé egy fejre állított Supermant. Ezzel arra a klipre utalnak, amelyet nemrég a miniszterelnök töltött fel Facebook-oldalára, Supermanként ábrázolva saját magát.

A liberálisok egy molinót vittek magukkal a következő felirattal: USR plusz AUR egyenlő PSD.

Ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten, 234 képviselőnek és szenátornak kell megszavaznia.

A PSD Állítsuk meg a szegénységet, a drágulásokat és a büntetőügyeseket. Le a Cîţu-kormánnyal! címet viselő bizalmatlansági indítványában a Cîţu-kabinet azonnali távozását kéri, hogy Románia „tudjon kilábalni az állandóvá vált politikai, gazdasági és társadalmi válságból”.
AGERPRES/

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek