10.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Elérkezett a kémények, kályhák ellenőrzésének szezonja, szükség van bizonyos megelőző intézkedésre

A Vészhelyzeti Felügyelőség felhívja a figyelmet a kályhák, kémények és elektromos berendezések üzemeltetésével kapcsolatos megelőző intézkedésre. Használat előtt a tűzhelyeket ellenőrizni, javítani és tisztítani kell, hogy tökéletesen működjenek. Csak a tűzhelynek megfelelő üzemanyagot szabad használni, a kályhák zárt tápegységgel kell legyenek ellátva.

A kandalló méreténél nagyobb faanyag használata tilos. A tűzhely tápegysége előtti padlót fémlemezzel kell védeni, amelynek mérete legalább 70 x 50 cm kell, hogy legyen. A kályhákból eredő hamut és parazsat az erre a célra kialakított helyen kell tárolni.

A kémények ellenőrzését, tisztítását és javítását, ha szükséges, csak szakember végezheti.A kéményeket, csöveket és füstcsöveket el kell szigetelni a falak, padlók és tetők gyúlékony elemeitől. A ház padlásán a kéményt körül kell vakolni, hogy ne keletkezzenek rajta olyan repedések, amelyeken keresztül szikrák hatolhatnak be.

Ne használjon rögtönzött elektromos helyi fűtést. Az elektromos berendezések javítását csak arra felhatalmazott személyzet végezheti.A működésben lévő elektromos fűtőelemeket folyamatosan kell figyelni.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek