12.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Magyar érmek, köztük aranyak az erőemelők világbajnokságán

Tizenhét év után van ismét felhúzásban világbajnoka Magyarországnak - tudatta a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) az MTI-vel kedden az erőemelők svédországi világversenyéről beszámolva.

spot_img

Budapest, 2021. október 5., kedd (MTI) – Tizenhét év után van ismét felhúzásban világbajnoka Magyarországnak – tudatta a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) az MTI-vel kedden az erőemelők svédországi világversenyéről beszámolva.

    A halmstadi viadalon a nigériai születésű Enahoro Asein 336 kilogrammos világcsúccsal szerzett fogásnemi aranyérmet a 83 kilósok között. A Westfit Gym Budapest SE versenyzője előtt 2004-ben Árvai Istvánnak sikerült felhúzásban vb-címet nyernie ugyancsak világrekorddal.


    A junioroknál Bana Milán fekvenyomásban 225 kilogrammos teljesítménnyel lett fogásnemi világbajnok. Ugyanebben a korosztályban és fogásnemben Rozsnyai-Kovács Aletta (63 kg) 120 kilóval győzött.


    Az ifjúságiak mezőnyében Susa Olivér (93 kg) 187 kilós világrekorddal nyerte a fekvenyomást, míg összetettben – amelybe a harmadik fogásnem, a guggolás eredménye is beleszámít – bronzérmet gyűjtött be.


    A mestereknél (masters) Fekete Miklós (m1-es kategória, 93 kg) három Európa-bajnoki aranyérme után a svédországi vébén is első lett, akárcsak Fábri János (masters 4-es kategória, 83 kg), aki felhúzásban diadalmaskodott, egyúttal az összetettben kiérdemelt ezüsttel is gazdagodott. A 76 esztendős Fábri 1981 óta versenyez, azóta felhúzásban egyszer sem győzték le. „Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyzők tartják a lépést a világ élmezőnyével. Az érmeken túl több országos rekordot értek el a mieink” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az NVSZ-nek nyilatkozva.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek