11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Arra kérte Florin Cîţu az orvosokat, hogy fogadják megértéssel az esetleges áthelyezésüket

Arra kérte szombaton Florin Cîţu miniszterelnök az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, hogy csak áthelyezésekkel lehet megoldani a növekvő számú koronavírusos betegek kezelését.

A prefektusokkal tartott távértekezletén a kormányfő elmondta: a napi fertőzésszám, a halálesetek és a betegek száma is növekedik, ezért a kórházak intenzív terápiás részlegeinek kapacitását a továbbiakban is növelni kell. Fontosnak nevezte, hogy a koronavírusos pácisensek kezelésére elkülönített intenzív terápiás ágyak száma elérje mielőbb a kétezret.

Florin Cîţu emlékeztetett arra, hogy a megnövelt számú ágyhoz megfelelő létszámú orvosi személyzetre is szükség van. Ezért arra kérte az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, ha szükség esetén áthelyezik őket. ‘Tudom, hogy kényelmetlen és gondot jelent más munkakörben dolgozni ebben az időszakban. Belátom, hogy ez áldozattal jár, (…) de nehéz helyzetben vagyunk, és arra kérem önöket, hogy hozzák meg ezt az áldozatot’ – fogalmazott a miniszterelnök.

A távértekezleten részt vesz Lucian Bode belügyminiszter és Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter is. 

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Karina Olteanu, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek