15.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 szeptember 26.

GCS: három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek kezelésére

Országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre Covid-19-betegek kezelésére, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el különböző kórházakban – tájékoztatott vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A koronavírus-fertőzötteknek elkülönített intenzív terápiás ágyak száma október 10-én 1534. Országosan rendelkezésre áll emellett 139 tartalék intenzív terápiás ágy a Covid-19-betegek számára, ebből a tartalékból pótolják a kórházak szükségleteit.

Országosan jelenleg összesen 1603 intenzív terápiás ágyat foglalnak el koronavírussal fertőzött páciensek. Egy szabad ágy van Konstanca megyében, és kettő Bukarestben.

A GCS emlékeztet, hogy folyamatosan dolgoznak az intenzív terápiás ágyak és az intenzív osztályra kerülő betegeket ellátó szakszemélyzet számának növelésén. Elsősorban az olyan személyeknek szánt ágyak számát igyekeznek növelni, akik alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződnek, mivel esetükben a társbetegség magas kockázati tényezőt jelent, állapotuk könnyebben válságosra fordulhat.


AGERPRES/( RO – szerző: Georgiana TĂNĂSESCU, szerkesztő: Karina OLTEANU, HU – szerkesztő: CSEKE Péter))

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek