8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Ma van a Kézmosás Világnapja

A tiszta kezek az egészség receptje!

A tiszta kezek az egészség receptje!

Október 15. a Kézmosás Világnapja, a szappannal való kézmosás tudatosításának és fontosságának nemzetközi ünnepe, egy hatékony módja a betegségek megelőzésének és az élet megmentésének.

A kézmosás nemzetközi világnapja egy lehetőség az emberek bátorítására, bíztatására, hogy a kritikus pillanatokban szappannal kezet mossanak.

Ezekben az időkben kimondottan fontos szerepe van a mai napnak, hogy szokássá váljon a kezek higiéniája, amely egyik fontos tényezője az egészségnek és a biztonságnak.

A tavalyi év eseményei kihangsúlyozták egy közös akció szükségességét, különböző programok keretében a kezek higiéniájára vonatkozólag. Tehát mondhatjuk, hogy a jövőnk a kezünkben van.

A Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet becslései szerint naponta 5.000 5 éves kor alatti gyermek veszíti el életét hasmenéssel járó betegségek miatt. Majdnem mindegyik megelőzhető lenne a helyesebb higiéniával.

Egy egyszerű dolog, amit megtehetünk egészségünk megóvására éspedig, hogy helyesen kezet mosunk vízzel és szappannal. A kézmosás számos betegségtől véd meg minket, mint a hasmenés, tüdőgyulladás (évente kb. 1 millió gyerek esik áldozatul), kolera stb.

A 2021-es év Kézmosás Világnapjának a témája „A jövő közel van – Menjünk együtt előre.”

A Kézmosás Világnapját 2008-ban szervezték meg először, amikor a világon több mint 120 millió gyermek mosott kezet szappannal.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek