8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Az Unifarm állami vállalat tartalékából 396 lélegeztetőgépet és 20 oxigénkoncentrátort utalnak ki a korházaknak

Bukarest, október 15. /Agerpres/ – Az egészségügyi minisztérium 396 fix és mobil lélegeztetőgépet, valamint 20 oxigénkoncentrátort oszt ki a kórházaknak az Unifarm állami vállalat tartalékából – döntött az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) pénteken.

A CNSU tájékoztatása szerint a döntést a koronavírus-fertőzöttek számának exponenciális növekedése indokolta, amely a kórházak, főleg a sürgősségi és intenzív terápiás osztályok túlzsúfoltságához vezetett.

Az egészségügyi intézmények lélegeztetőgép-szükségletének növekedése ugyancsak ezen felszerelések gyors kiutalását tette szükségessé, a közbeszerzési eljárás ebben az esetben ugyanis túlságosan hosszadalmas lett volna.

Florin Cîţu miniszterelnök már korábban bejelentette, hogy lépéseket tesznek annak érdekében, hogy az Unifarm vállalat raktárán levő egészségügyi felszereléseket felhasználják a súlyos állapotban lévő Covid-betegek ápolására. Az Unifarm vállalat egyedüli részvényese a román állam, amely az egészségügyi minisztériumon keresztül gyakorolja a vállalattal kapcsolatos jogait és kötelességeit.

A felszerelések esetleges megrongálódása esetén az egészségügyi intézmény fizeti a javítási költségeket a határozat szerint.


AGERPRES/( RO – szerző: Eusebi MANOLACHE, Daniel FLOREA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek