10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

Az USR beterjesztette a parlamentbe a kormányprogramot és a miniszterjelöltek névsorát

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) hétfőn beterjesztette a parlamentbe a kormányprogramot és a miniszterjelöltek névsorát.

Bukarest, október 18./Agerpres/ – A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) hétfőn beterjesztette a parlamentbe a kormányprogramot és a miniszterjelöltek névsorát.

Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök ezt követően úgy nyilatkozott, olyan kormányra van szüksége az országnak, amely készen áll meghozni „a soron következő nehéz intézkedéseket”.

„Sajnos olyan helyzetben vagyunk, amelyben már nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár egy másodpercet is elvesztegessünk. Olyan kormányra van szükségünk, amely képes meghozni a szükséges döntéseket és azonnal cselekedni” – fogalmazott.

Az USR elnöke hangsúlyozta, kormányprogramjuk „keménynek tűnhet”, de szükség van rá, mert a rendkívüli helyzetek rendkívüli intézkedéseket követelnek meg.

„Első körben a nyilvánvaló prioritásokra fogunk összpontosítani, hiszen azonnali intézkedésekre van szükség az egészségügyi válságból való kilábalás érdekében. Már késésben vagyunk, hiszen látjuk, hogy emberek százai halnak meg naponta, ugyanakkor fel kell készülnünk az energiaválságra, amely keményen sújthatja az embereket ezen a télen” – nyomatékosította Dacian Cioloş.

A szabályzat értelmében az együttes házbizottságoknak össze kell ülniük, hogy megszabják a parlament ülésének időpontját, amelyen szavaznak a kormánynévsorról és a kormányprogramról. Erre 15 napon belül sort kell keríteni.

A kabinet tagjainak meghallgatása az együttes szakbizottságokban zajlik, amelyek konzultatív jellegű véleményezést adnak ki minden egyes miniszterre vonatkozóan.


AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek