10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

Elfogadta a szenátus a doppingellenes törvényt

Egyhangúlag elfogadta hétfőn döntő házként a szenátus a sportban való doppingolás megelőzéséről és leküzdéséről szóló törvényt. Ezzel Románia is csatlakozott a 2021-es nemzetközi doppingellenes szabályzathoz - tájékoztatott honlapján a kormányfőtitkárság.

Bukarest, október 18. /Agerpres/ – Egyhangúlag elfogadta hétfőn döntő házként a szenátus a sportban való doppingolás megelőzéséről és leküzdéséről szóló törvényt. Ezzel Románia is csatlakozott a 2021-es nemzetközi doppingellenes szabályzathoz – tájékoztatott honlapján a kormányfőtitkárság.

A közlemény szerint a kormány által beterjesztett tervezet tartalmazza a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által bevezetett, idén január elsején hatályba lépett szabályzatmódosításokat. Ezek elfogadására Románia türelmi időt kapott.

Az Országos Doppingellenes Ügynökség elnöke, Cristian Balaj elmondta, a törvény összhangba hozza a hazai előírásokat a nemzetközi szabályzattal, és hozzájárul a doppingolás megelőzéséhez és leküzdéséhez.

Az Európa Tanács tagállamai között korábban egyezség született arról, hogy egységes törvényi keretet dolgoznak ki az ET doppingellenes egyezménye alapján a doppingolás megelőzéséről és leküzdéséről.


AGERPRES (RO – szerző: Marius ŢONE, szerkesztő: Mihai ŢENEA, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek