11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Kilenc Irakból, Algériából és Szudánból érkező állampolgár feltartóztatása illegális útjukról a Schengeni övezetbe

A Máramarosszigeti határrendőrök kilenc idegen állampolgárt fedeztek fel, akik közül négyen illegálisan próbáltak bejutni Magyarország területére és ötön ugyancsak illegálisan lépték át a határt Ukrajnából Románia területére.

Vasárnap, október 17-én a Szatmári Területi Határrendészet rendőrei együttműködve a Börvely település hattárrendészeivel végrehajtottak egy akciót az illegális migráció felszámolásáért.

12 óra környékén, Óvári településen, körülbelül 300 méterre a határvonaltól, a határrendőrök  felfedeztek egy négytagú csoportot, akik nem tudták igazolni jelenlétüket ebben a zónában. A Szatmári határrendészeti hivatalba kísérték őket és az ellenőrzések során kiderült, hogy iraki állampolgárok (három 32 és 35 év közötti felnőtt és egy kétéves gyermek), menekültjogi kérelemmel Romániában.

Illegálisan akarták átlépni a határt Romániából Magyarországra, hogy így Nyugat – Európába juthassanak.

Ugyancsak október 17-én a Brodinai Területi Határrendészet rendőrei együttműködve a Szucsávai hattárrendészekkel végrehajtottak egy akciót az illegális migráció felszámolásáért.

A határrendőrök felfedeztek három személyt Ulma község területén, a határvonalhoz közel, akik nem tudták igazolni jelenlétüket ebben a zónában. A határrendészeti hivatalba kísérték őket és az ellenőrzések során kiderült, hogy algír állampolgárok 20 és 29 év közöttiek és illegálisan lépték át a határt Ukrajnából Romániába.

Ugyancsak október 17-én a Szeretvásári Területi Határrendészet rendőrei együttműködve a Szeretvásár város rendőreivel végrehajtottak egy akciót az illegális migráció felszámolásáért.

02.20 óra környékén, felfedeztek két személyt, Szeret város irányában, a határvonalhoz közel, akikről az ellenőrzések során kiderült, hogy szudáni állampolgárok 23 valamint 32 évesek és illegálisan lépték át a határt Ukrajnából Romániába.

Mindhárom esetben vizsgálati eljárás van folyamatban, ami az illegális határátkelés bűncselekményét illeti, az eljárás végén természetesen a megfelelő törvényi intézkedések elrendelésével.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek