18.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 május 22.
spot_img

Parlament – kormányiktatás/Kelemen Hunor: bocsánatot kell kérnünk a választóinktól

spot_img

A törvényhozóknak bocsánatot kellene kérniük a választóiktól a válságért – jelentette ki a Cioloş-kabinet beiktatásáról szóló szerdai parlamenti ülésen Kelemen Hunor. A szövetségi elnök közölte azt is, hogy az RMDSZ nem szavaz bizalmat a kijelölt miniszterelnök által javasolt kormánynak.

Beszédében Kelemen Hunor emlékeztette a képviselőket és a szenátorokat arra, hogy az egy évvel ezelőtti választási kampányban a pártok nem véget nem érő konfliktusokat, instabilitást, bizonytalanságot és káoszt, hanem stabilitást, tervezhetőséget, a magasabb életszínvonal reményét ígértek a polgároknak.

‘Az elmúlt két hónapban a politikai osztály nagyobbik része csak botrányt, hisztériát és fölösleges politikai balettet nyújtott a polgároknak. (…) Mindenekelőtt bocsánatot kellene kérnünk ezért a választóinktól. Én elnézést kérek tőletek, tisztelt polgártársaim, de ezt nem tehetem meg a parlament összes tagjának nevében. (…) A Románia elé tornyosuló problémákat kellene most megvitatnunk’ – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor azt üzente a Mentsék meg Romániát Szövetség (USR) politikusainak, hogy ‘ezen a teszten elbuknak’, de holnaptól közös erőfeszítéseket kell tenni a koalíció helyreállításáért.

AGERPRES/( RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek