13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Nemzetközi történelem és földrajz verseny Közép-Európáról

spot_img

A Máramaros Megyei Tanács a Lengyelországi Kárpátaljai vajdasággal való testvérkapcsolat révén, meghív minden máramarosi személyt, akiket érdekli Közép-Európa földrajza és történelme, hogy vegyen részt egy nemzetközi versenyen a Három tenger kezdeményezésről, amelyet a Jagjellonska Alapítvány szervez, online, 2021 október 29-én, 12:00 órakor.

Ez a verseny európai diplomáciai témákkal kapcsolatos, a “Trimarium, szimulációs játék az együttműködés támogatására  a Három tenger kezdeményezés keretein belül”, amelyet a a Jagjellonska Alapítvány valósít meg Lengyelországi, Bulgáriai, Szlovákiai, Magyarországi, Szlovéniai, Horvátországi és Romániai partnereivel együttműködve, a Lengyel Külügyminisztérium finanszírozásával.

Romániából a Máramaros Megyei Tanács mellett partner még a Kolozsvári BBTE.

A projekt célja, hogy egy nemzetközi online kvíz keretében megismertesse a Három tenger kezdeményezést, amely fiataloknak, egyetemistáknak, véleményformáló köröknek szól, Közép- és Kelet-Európa fennt említett hét országából valamint a lengyel Intermarium stratégiai játék keretein belül szervezett versenyeken.

A Három tenger kezdeményezésről szóló nemzetközi verseny a résztvevő partnerországok nyelvén egyidejűleg kerül megrendezésre 2021 október 29-én, 11:00 órakor (Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon) és 12:00 órakor (Romániában és Bulgáriában).

A legjobb 30 résztvevő mindegyik országból diplomákkal és díjakkal lesz megjutalmazva, részt vehet a stratégiai játékon és a nyertesek bejutnak a nemzetközi döntőbe, amely Lengyelországban kerül megrendezésre.

A részletek valamint a verseny szabályai a következő internet oldalon találhatóak:

www.trimarium.jagiellonska.org.

További információkért kérjük forduljon a Máramaros Megyei Tanács közönségszolgálati irodájához, ATOP titkárság és nemzetközi kapcsolatokért felelős iroda, a következő email címen: bri@maramures.ro, valamint telefonszámon: 0262.211.544.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek