36.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 július 14.
spot_img

Interregionális kampány „Az én zöld vidékem”, lehetőség máramarosi iskoláknak és gimnáziumoknak, hogy népszerűsítsék zöld projektjeiket és részt vegyenek egy tapasztalatcserén Magyarországi és Litvániai tanintézményekkel

spot_img

A Máramaros Megyei Tanács, mint a Máramarosi Europe Direct 2021-2025 projekttel kapcsolatban lévő entitás, meghívja a Máramarosi tanintézményeket, hogy vegyenek részt  „Az én zöld vidékem” interregionális kampányon, amely a Litvániai Europe Direct Panevėžys és a magyarországi Jász-Nagykun-Szolnoki közös partnerségben zajlik, mivel ez a két régió testvéri kapcsolatban áll Máramaros megyével.

„Az én zöld vidékem”Bringing Green in My Region” interregionális kampány céljául tűzte ki, hogy népszerűsítse a Máramaros megyében lévő iskolák és gimnáziumok zöld projektjeit, amely egyben megcélozza a fiatalok bevonását is felelősségteljes tevékenységekbe, ami a környezet valamint a napi élet szebbé, jobbá tételére vonatkozik továbbá  ösztönzi a csapatmunkát is, ezáltal változást létrehozva a közösségben.

Ugyanakkor a kampánynak másik célkitűzése egy tapasztalatcsere, ami a távoktatást illeti, olyan gyakorlatias módszerek, amelyek hatékonynak bizonyultak az online-rendszerben való tanítás idején, valamint nemzetközi kapcsolatok fejlesztésének lehetősége az oktatás területén.

A tervezett tevékenységek a kampány keretében a következők:

  1. Videóverseny  „Zöld napirend”. 12 év fölötti diákok csapatai az őket koordináló tanárokkal, rövid zöld  projekttel kapcsolatos videóanyagokat kell beküldjenek a versenybe. Határidő: 2021 október 29
  • Fotóverseny  „Az én zöld vidékem virtuális galéria”. Megszervezésre kerül egy online fotókiállítás, amely az interregionális kampányba bevont diákok és iskolák történeteit illusztrálja . Határidő: 2021 október 29
  • Tapasztalatcsere gyakorlatias módszerekről „Közeledjenek, a távolságtartást betartva”. Létrehoznak egy online katalógust gyakorlatias módszerekről, amelyek hatékonynak bizonyultak a távoktatásban és ennek bemutatására egy webinar keretén belül kerül majd sor, a kampányban résztvevő oktatók és diákok számára. A webinar 2021 december első felében kerül megrendezésre. Határidő: 2021 november 19

A videó- valamint a fotóverseny nyertesei a „Green CaMMp” műhely keretén belül találkoznak majd, amelyre 2021 decemberében kerül sor, hibrid rendszerben, 2 napos lesz, a Máramarosi diákok fizikai részvételével (amennyiben erre lehetőség lesz) és a testvérrégiók képviselőinek online részvételével.

További műhelyek megszervezésére is sor kerül, a „Zöld napirend” és „Az én zöld vidékem virtuális galéria” versenyek díjainak kiosztására is valamint a gyakorlatias módszerekről szóló tapasztalatcserén  való együttműködésért „Közeledjenek, a távolságtartást betartva”.

További információkért kérjük forduljon a Máramaros Megyei Tanács közönségszolgálati irodájához, ATOP titkárság és nemzetközi kapcsolatokért felelős iroda, a következő email címen: bri@maramures.ro, valamint telefonszámon: 0262.211.544.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek