30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

A Megyei Tanács előtt tiltakoztak csütörtökön a máramarosi hegyimentők [VIDEÓ]

Dan Bengának tevékenységének a kivizsgálását és a menesztését kérték.

spot_img

A Megyei Tanács előtt tiltakoztak csütörtökön a máramarosi hegyimentők.  A Salvamont Hegyi Mentőszolgálat jelenlegi igazgatójának, Dan Bengának tevékenységének a kivizsgálását és a menesztését kérték. Az alkalmazottak által bejelentett szabálytalanságok a közé tartozik az igazgató alkoholfogyasztása munkaidőben, a SMURD helikopter beavatkozásának indokolatlan használata, a mentési tevékenység rossz megszervezése.

A hegyimentők által tapasztalt rendellenességekről két alkalommal is tettek jelentést a Máramaros Megyei Tanácshoz, viszont nem kaptak választ.

A tiltakozást Bilț Andrea, Szabó Levente hegyimentő élettársa szervezte. A tüntetésen megjelent személyek között olyan okleveles hegyimentő is volt, aki kénytelen volt csatlakozni Beszterce Naszód megye hegyimentő csoportjához, mivel megyénkben ellehetetlenítették a felvételét, miután a Megyei Tanács által szervezett képzést is elvégezte.

 A tiltakozás kapcsán a Hegyi Mentőszolgálat állápontot fogalmazott meg, mely szerint a tüntetést nem a Salvamont alkalmazott hegyimentői, okleveles önkéntesei és aspiráns önkéntesei szervezték és a tüntetés után a Máramaros megyei Salvamont Belső Fegyelmi Bizottsága vizsgálat tárgyává tette a szervezet struktúráján belüli lehetséges fegyelmi jogsértéseket. A vizsgálat eredményét, csak a fegyelmi vizsgálat lezárása után teszik ismertté.

Pongracz Panni

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

1 COMMENT

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek