30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Klaus Iohannis hétfőn és kedden részt vesz az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 26. ülésén

spot_img

Klaus Iohannis hétfőn és kedden részt vesz a skóciai Glasgowban az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 26. ülésén (COP26) – közölte az elnöki hivatal.

A COP26-értekezleten az államfő ismerteti Románia álláspontját a klímaváltozás következményeinek csökkentéséről. E szerint Bukarest az integrált megközelítés híve: a szén-dioxid lekötését, a zöld ipari és energiatermelési technológiák bevezetését és az állampolgárok környezettudatos nevelését tartja megoldásnak.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint Klaus Iohannis Glasgowban több két- vagy többoldalú találkozón vesz részt a klímaváltozás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésének témájában.

Az október 31. és november 12. között zajló értekezleten olyan terveket terjesztenek elő és vitatnak meg szakértők és politikusok, amelyekkel a modellszámítások alapján 1,5 fokra lehet korlátozni a globális felmelegedés mértékét.

Románia uniós tagállamaként kötelezettséget vállal arra, hogy hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának legkevesebb 55 százalékos csökkentéséhez 2030-ig.

AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Irina POENARU, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek