30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Dan Tănasă feljelentette a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt a városközpontban elhelyezett kétnyelvű utcanévtáblák miatt.

spot_img

Dan Tănasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) parlamenti képviselője feljelentette ‘az illetékes hatóságoknál’ a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt a városközpontban elhelyezett kétnyelvű utcanévtáblák miatt.

A politikus keddi Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a marosvásárhelyi ítélőtábla korábban jogerős ítélettel hatályon kívül helyezte a kétnyelvű utcanévtáblák elhelyezéséről szóló helyi tanácsi határozatot.

‘Most érvényes helyi tanácsi határozat és a törvényes lépések betartása nélkül az RMDSZ vezette helyhatóságok az éj leple alatt lecserélték az utcanévtáblákat’ – írta Tănasă, megengedhetetlennek nevezve a városháza intézkedését.

A politikus közölte, hogy az esetről értesítette ‘az illetékes hatóságokat’, és reményét fejezte ki, hogy csak egy ‘elszigetelt incidensről’ van szó. Tănasă ugyanakkor bírálta a helyi önkormányzatot, amelynek szerinte a ‘kényszeres területmegjelölés’ helyett inkább a helyi tömegközlekedés fejlesztésével, parkosítással és a város gazdasági vonzerejének növelésével kellene foglalkoznia.

AGERPRES/(RO-szerző: Oana Mălina NEGREA, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek