18.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 május 22.
spot_img

Kelemen Hunor a koalíció helyreállításáról: ha a felek félreteszik a hiúságukat, van helye a kompromisszumnak

spot_img

Kelemen Hunor szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) számára nem jelent majd problémát megtalálni a módját a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös kormányzás folytatásának, ha pedig nem sikerül a koalíció helyreállítása, akkor az egyetlen megoldás a miniszterelnöki tisztségre igényt tartó Szociáldemokrata Párt (PSD) marad.

Az RMDSZ elnöke az Antena3-nak nyilatkozva szerda este kifejtette: a koalíció helyreállításához az USR-nek is engedményeket kell tennie. ‘Kompromisszumok nélkül ez nem lehetséges. Ha pedig mindegyik fél egy kicsit félreteszi az arroganciát, a sértődöttséget, a személyes hiúságát, akkor van előrelépés, van helye a kompromisszumnak. Tökéletes a koalíció nem lesz, mert nincs tökéletes koalíció’ – jelentette ki Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök ismételten megerősítette, hogy az RMDSZ a koalíció helyreállítását, a PNL-vel és az USR-vel közös kormányzás folytatását tartja kívánatosnak. ‘Nekünk a decemberben megalakult koalíció újraélesztése az első számú opciónk. Ha ez nem működik, akkor egy másik kormánytöbbséget kell keresni, és az egyetlen megoldás a PSD-vel való próbálkozás marad. Ez azonban azzal jár, hogy a PSD igényelni fogja a miniszterelnöki tisztséget, mert több parlamenti mandátuma van, mint az RMDSZ-nek és a PNL-nek együttvéve.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek