13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

HATÁRTALANUL KÖZÉPISKOLAI VETÉLKEDŐ 2021/2022

spot_img

Kedves külhoni és anyaországi középiskolások!

A korábbi évek hatalmas sikere után ismét elindítottuk az idei tanév Határtalanul Középiskolai Vetélkedőjét. Töltsétek ki az izgalmas tesztet, az összetartozás jegyében alkossatok virtuális kapcsolatokat, és próbáljátok meg megnyerni az egymillió forint osztálypénzt a nagydöntőben!

A több fordulós vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzuk. Ezen kívül a vetélkedő során több mint 1 000 egyéb nyereményt is kiosztanak a szervezők a résztvevők között.

Kik játszhatnak?

A vetélkedő valamennyi fordulójában külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. A verseny résztvevői azok a külhoni és anyaországi középiskolai osztályok lehetnek, amelyek 2021. október 23. és 2022. január 15. között, a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő 2021/ 2022 első fordulójában (alapszakasz) regisztrálnak, és a tesztet kitöltik legalább 1 alkalommal. Az osztály képviseletében elég, ha legalább egy fő kitölti a tesztet. A teszt kitöltése során osztálynevet, csapatnevet, emailcímet és a település, valamint az iskola nevét kell megadni. A verseny szervezői az osztályokat, csapatokat az eredmények értékelésekor régiókba (pl. Felvidék, Erdély stb.) csoportosítják.

A VERSENY MENETE

ALAPSZAKASZ

Az alapszakasz folyamán virtuális verseny keretében versenyezhetnek a diákok, csapatok, osztályok. 2021. október 23. és 2022. január 15. közötti időszakban egy algoritmus által az adott pillanatban véletlenszerűen megjelenő, korábban összeállított, nagy tudásanyagot tartalmazó, sok témakört felölelő kérdéssorból válogatott, legalább 20 kvízkérdést tartalmazó tesztet kell kitölteniük. A tesztet az osztályok a virtuális forduló időtartama alatt bármennyiszer kitölthetik. Minden egyes teszt a random összeállítás miatt más-más kérdésekből áll. A tesztek kitöltésére maximum 20 perc áll rendelkezésre, ugyanakkor fontos az idősorrend, tehát minél gyorsabban kell kitölteni a teszteket.

Az értékelés szempontjai: a helyes válaszok száma, és a teszt kitöltésére fordított idő. Azonos számú helyes választ tartalmazó tesztek között a sorrendet az dönti el, melyik teszt kitöltésére fordítottak kevesebb időt. Ha egy osztály több tesztet is kitölt, az online forduló értékelésébe az osztály legeredményesebb tesztje kerül be.

KÖZÉPDÖNTŐ

2022. február 15. és április 30. között folytatják a versenyt az alapszakaszból továbbjutott osztályok a 2. fordulóban, azaz a középdöntőben virtuális versenyen.

A középdöntőt követően a szervezők vigaszágat indíthatnak a nagydöntőben esetlegesen fennmaradt helyekre.

NAGYDÖNTŐ

A nagydöntőbe a középdöntőből és a vigaszágról jutnak be a csapatok, a régiók legjobbjai, akik játékos vetélkedőben mérik össze tudásukat, erre előzetesen lehet készülni. A döntőbe jutott osztályokat a szervezők előzetesen értesítik. A döntőbe jutott csapatoknak előzetes, kreatív feladatokkal kell készülniük, ezeket a szervezők a döntő időpontja előtt legalább 1 héttel megküldik.

A részletes versenyszabályzatot az alábbi linken érhetitek el:

Kezdődjön a játék!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek