12.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

A Kós Károly Általános Iskola megmarad önálló intézményként, viszont elvesztette kiváló igazgatónőjét

spot_img

Lemondott Nagy Annamária, a Kós Károly Általános Iskola igazgatónője, hogy megmentse az iskola jogi beolvasztását, a sülelmedi Technológiai Líceum hatáskörébe. Nagy vesztesség, nem csak az iskola és a kollégium számára, hanem az egész magyar közösségre nézve. Az iskola kiemelkedő vezetése mellett, jelentős közösségépítő szerepet vállalt, a térség magyarsága körében. Neki köszönhető a kollégium megalapítása és sikeres működtetése, az iskola országos hírnévre emelése a különböző versenyeken való elért eredményekkel, az iskolán belüli és iskolán kívüli számos tevékenység megszervezése, de megyei szinten is, és nem csak, mindenhol ott volt, ahol lehetőségeihez mérten tenni tudott valamit, segíteni. Neki köszönhetően szerveztek több évtízed után Szamosardói falunapokat, és a szamosardói töltött káposztát még Budapesten is megízlelték. Fáradhatatlan, példamutató munkájáért hálával tartozik az egész közösség és remélhetőleg támogatásra talál minden jövőbeli közösségi kezdeményezése.

Bevallása szerint már régebben meghozta volna ezt a döntést. „Hálámat és köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik hittek bennem, támogattak és arra buzdítottak, hogy ne adjam fel!” – Írja facebook oldalán.

Sajnálatos módon, megyei szinten, idén már a második megyei magyar igazgató, aki lemondásra kényszerül polgármesterrel való nézeteltérések miatt az igazságért folyatott harcban.

Fel a fejjel Annamária, melletted vagyunk!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

1 COMMENT

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek