11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Máramarosi Magyar Napok 2021. november 26-28.

Közösség, kultúra, kikapcsolódás

Bár az eredeti elképzelések szerint fizikai jelenléttel szerették volna megszervezni az idei Máramarosi Magyar Napokat, az egészségügyi korlátozások miatt sajnos ezúttal is online térbe kényszerül a rendezvénysorozat. Ennek ellenére, a szervező Media Work Egyesület szeretne a máramarosi magyaroknak olyan programokat biztosítani, amelyek valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek közösségi élmények megélésére, kulturális tapasztalatok szerzésére, s végül, de nem utolsó sorban, felhőtlen kikapcsolódásra.

Akárcsak az előző esztendőkben, a szervezés során a fő szempont az volt, hogy lehetőleg helyi fellépőket, előadókat, alkotókat vonultassanak fel, s ezáltal népszerûsítsék a helyi, máramarosi kultúrát és hagyományokat.

Lesz zene, tánc, szavalás, népmûvészeti kiállítás, szórakozás, borkóstoló, könyvbemutató és még sorolhatnánk… Tavalyhoz képest újdonságnak számít az, hogy egyes programpontok interaktív jelleget kapnak.

Összesen félszáznál is több fellépő járul hozzá az idei rendezvény sikeréhez, elsősorban megyénkbeli alkotók, előadók, kulturális csoportok, ifjú tehetségek.

Amint már említettük, lesznek interaktív programok is, mint például borkóstoló. Ez a gyakorlatban úgy zajlik majd le, hogy a szervezők eljuttatják az érdeklődőknek a szükséges bormintákat, majd élő internetes közvetítés útján tartják velük a kapcsolatot.

Remélhetőleg mindenki talál majd ízlésének, érdeklődési körének megfelelő programokat az idei Máramarosi Magyar Napokon, Erdély első kizárólag virtuális térben megtartott kulturális fesztiváljÁN.

Ne feledjék: november utolsó hétvégéje a máramarosi magyarok hétvégéje!

Az események az alábbi linken követhetők nyomon:

Facebook.com/Maramaros.ro

Részletes program hamarosan.

Tamási Attila

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek