24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Kardiovaszkuláris területen a világ 55. legjobb egyeteme a Semmelweis

Több szakterületen is javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a "US News Best Global Universities" 2022-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a "Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer" szakterületi rangsorban érte el, amelyen - tavalyhoz képest 32 helyet előrelépve - már a világ 55. legjobb felsőoktatási intézményének számít.

Több szakterületen is javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a „US News Best Global Universities” 2022-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a „Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer” szakterületi rangsorban érte el, amelyen – tavalyhoz képest 32 helyet előrelépve – már a világ 55. legjobb felsőoktatási intézményének számít.

    A Semmelweis Egyetem pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kardiológiai területen kiemelkedő az egyetem idézettsége – negyedik legjobb a világon -, a nemzetközi együttműködést tekintve pedig hatodik helyezést ért el az intézmény.


    Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer témában a 2016-2020 közötti időszakot tekintve a Semmelweis Egyetem kiemelt szerzői közé tartozik Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója (idézettség: 3540, publikációs száma: 181), Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója (idézettség: 1712, publikációk száma: 30), valamint Maurovich-Horvat Pál, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója, a Radiológiai Tanszék vezetője (idézettség: 836, publikációk száma: 68) – írták.


    Kiemelték: az egyetem eredménye alapján maga mögé utasította például a Heidelbergi Egyetemet, a Cambridge Egyetemet és az Ultrechti Egyetemet is. Az első helyen a Harvard Egyetem található – tették hozzá.


    Kitértek arra is, hogy az intézmény nyolc szakterületi listán szerepel. Az Endokrinológia és metabolizmus területén 24 helyet előre lépve a 121., a Biológia és biokémia területén a 321., a Sejtbiológia területén a 202., a Klinikai orvostudomány területén a 200., a Molekuláris biológia és genetika területén a 345., az Ideg- és viselkedéstudomány területen a 324., Onkológia terén pedig a 218. helyen áll – olvasható a közleményben.

MTI 2021. november 19., péntek 9:27

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek