11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi vásár

Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren.

Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren.

    „Nagy öröm, hogy ha korlátok között is, de a járványügyi helyzet megengedi a hagyományos karácsonyi vásár megtartását. A Fővárosi Önkormányzat 1998 óta minden évben megrendezi, tavaly a pandémia sajnos közbeszólt” – mondta az eseményt megnyitó Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a helyszínen.
    Kitért arra, hogy a budapesti karácsonyi vásárt kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.
    Gy. Német Erzsébet kiemelte: a szervezésnél arra törekedtek, hogy a vásár budapestinek, vidékinek, idelátogató külföldinek egyaránt élményt nyújtson. 
    A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a vásárba a finn Mikulás érkezik december 6-án, november 28-án vasárnap pedig gyertyagyújtás lesz. 
    A szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója, Faix Csaba arról beszélt, hogy a vásár december 31-ig várja a látogatókat a Vörösmarty téren. Kitért arra, hogy a rendezvényen árusító, tradicionális magyar kézműveseket pályázaton választották ki, jelentkezésükhöz műhelyfotót is csatolniuk kellett a minőségi termék garantálása érdekében.
    

MTI 2021. november 19., péntek 15:34

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek