13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Országszerte lehűlés várható a következő két hétben, és gyenge csapadékra is számítani lehet

spot_img

 Országszerte lehűlés várható a következő két hétben, és gyenge csapadékra is számítani lehet, kezdetben eső, majd – főleg a hegyekben – havas eső és hó formájában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 12-éig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben jelentősen csökkenni fog a hőmérséklet kedden, a nappali csúcsértékek átlaga 2 Celsius-fok körül alakul, éjszaka mínusz 3, mínusz 4 fokig hűl a levegő. Aztán szerdán és csütörtökön enyhül az idő, nappal 10 fok, éjszaka 2 fok körüli értékekre kell számítani. December 3-a és 5-e között ismét lehűlés következik, nappal nem lesz több 2 Celsius-foknál, éjszaka mínusz 3 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Jövő héten az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet, 2 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 4 és mínusz 2 fok közötti minimumokkal. Gyenge csapadékra is számítani lehet, az első napokban eső, aztán havas eső és hó formájában.

A Bánságban és a Körösök vidékén kedden 3 fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga, éjszaka mínusz 1, mínusz 2 fokig hűl a levegő. 1-jén és 2-án itt is enyhül az idő, nappal 11-12 fok, éjszaka 5 fok lesz. Aztán péntektől vasárnapig újabb lehűlés jön 3-4 fok körül maximumokkal és mínusz 1, mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Jövő héten az ilyenkor megszokott időjárásra kell számítani, nappal 4-5 fok, éjszaka mínusz 2 fok és fagypont körüli értékekkel. Itt is előfordulhat gyenge csapadék, 1-jéig eső, 2-ától inkább havas eső formájában.

Máramarosban kedden legtöbb 2 fok lesz nappal, éjszaka mínusz 1, mínusz 2 fokig csökken a hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön nappal 9 fok körül alakul a csúcsértékek átlaga, és éjszaka sem lesz kevesebb 3 Celsius-foknál. December 3-a és 5-e között a maximumok 2-3 fok, a minimumok mínusz 3 fok körül alakulnak. Jövő héten a nappali csúcsértékek átlaga 3 fok körül alakul, éjszaka mínusz 3, mínusz 1 fokig hűl a levegő. Gyenge csapadékra is számítani lehet, az első napokban eső, aztán havas eső és hó formájában.

A hegyekben a nappali hőmérsékleti maximum az első két napon 0-2 fokról mínusz 5 fokra csökken, a minimum-hőmérséklet pedig -1 fokról -7 fokra mérséklődik. December 1. és 3. között itt is enyhül az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 3 fok körül alakul, éjszaka -1 fok várható. Jövő héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan mínusz 2 és nulla fok között, a legalacsonyabbak pedig mínusz 7 és mínusz 5 fok között várhatóak. Csapadékra minden nap lehet számítani, előbb havas eső, majd inkább hó formájában. November 30-a és december 1-je, majd december 3-a és 9-e között friss hóréteg rakódhat le.

AGERPRES/(RO – szerkesztő: Daniel BADEA; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek