24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Külügy: 72 román állampolgár rekedt Marokkóban, miután a koronavírus új változata miatt a hatóságok felfüggesztették a járatokat

Miután a marokkói hatóságok a koronavírus új törzsének megjelenése miatt felfüggesztették a Marokkóba irányuló kereskedelmi légi járatokat, a külügyminisztérium kedden közölte, hogy a rabati román nagykövetség jelenleg 72 romániai turista érdekében jár el, akiknek járatait törölték. 

Közleményében a külügyminisztérium tájékoztat, hogy a rabati nagykövetség erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy alternatív repülőjáratokat találjon hazafelé a román állampolgároknak, emellett konzuli támogatást nyújt nekik. 

A tárca nyomatékosította ugyanakkor, hogy a marokkói hatóságok kivételesen és külön engedély alapján engedélyezik a Marokkóba irányuló és onnan induló járatok további üzemeltetését. A külügyminisztérium azt ajánlja a román állampolgároknak, hogy akiknek a járatát törölték, ellenőrizzék az utazási lehetőséget a még Marokkóba közlekedő légitársaságoknál. Jelenleg az Air France és a Transavia légitársaság üzemeltet még járatokat Marokkóba – közölte a tárca. A diplomáciai képviselet folyamatosan tájékoztatni fog – többek között a képviselet Facebook-oldalán – az engedélyezett járatokról.

A tárca emlékeztet, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a rabati román nagykövetség telefonszámain: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01. A különleges, vészhelyzetben lévő román állampolgárok a külképviselet sürgősségi telefonszámát is használhatják: +212 67 99 77 75.

AGERPRES/(RO – szerkesztő: Florin MARIN, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek