13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Sikeresen zajlott le Erdély első online kulturális fesztiválja

A közösség, kultúra, kikapcsolódás hármasának jegyében került sor az idei Máramarosi Magyar Napokra.

spot_img

A közösség, kultúra, kikapcsolódás hármasának jegyében került sor az idei Máramarosi Magyar Napokra.

A körülményekhez képest sikeresnek mondható a rendezvénysorozat idei kiadása, hiszen annak ellenére, hogy a programok sajnos ismét a virtuális térbe kényszerültek, jelentős számú máramarosi magyar kapcsolódott be a Media Work Egyesület és Apjok Norbert parlamenti képviselő által szervezett eseményekbe.

Már a számok is önmagukért beszélnek, élőben több száz látogatója volt a Facebook.com/Maramaros.ro oldalnak, és további 4 ezer egyéni látogató nézte meg Erdély-szerte a videókat, sokan tartották fontosnak, hogy megosszák ismeretségi körükben a linkeket, számos értékelő vélemény, hozzászólás tette interaktívvá a rendezvény idei, immár 5. kiadását. A „máramarosi magyarok hétvégéjén” elsősorban megyénkbeli együttesek, előadók léptek fel, tehetséges fiatalok és tapasztalt kultúraápolók seregszemléje volt ez. Helyi értékeink hadtestét vonultatta fel a fesztivál, s már csak ezért is érdemes volt megszervezni azt, hiszen ily módon felmérhettük, milyen (néha kiaknázatlan) lehetőségei vannak ezen a tájon szórványközösségünknek.

„Akárcsak a korábbi években, ezúttal is igyekeztünk minden korosztály számára lehetőséget teremteni közösségi élmények megélésére, kulturális tapasztalatok szerzésére, no meg persze felhőtlen kikapcsolódásra. Őszintén remélem, hogy mindez sikerült, s a három nap alatt nem csak nézőink, hanem fellépőink, előadóink is új, érdekes tapasztalatokkal gazdagodtak” – nyilatkozta Apjok Norbert parlamenti képviselő, a fesztivál ötletgazdája.

„Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki nézőként, előadóként, szervezőként hozzájárult a 2021-es Máramarosi Magyar Napok sikeréhez” – tette hozzá a képviselő.

Felesleges lenne felsorolni a fesztivál három napjának a programpontjait, helyette inkább azt ajánlom, hogy aki valamilyen oknál fogva nem tudott az élő adásra csatlakozni, az nézze meg a facebook-oldalon tárolt három videót, mert nem bánja meg. Azt mondtuk a beharangozóban, hogy november utolsó hétvégéje a máramarosi magyarok hétvégéje. Ezáltal nem csak az a bizonyos hétvége lehetett a máramarosi magyarok hétvégéje, hanem akármelyik hétvége vagy akár hétköznap is a máramarosi magyarok hétvégéje vagy hétköznapja lehet.

A szervezők köszönetet mondanak 2021-es Máramarosi Magyar Napok támogatóinak: Magyarország Kormánya, Bethlen Gábor Alap, Koltó Község Önkormányzata, Máramarosért Társaság, Undergarden kft.

Bízva az egészségügyi helyzet javulásában, találkozunk jövőre, a 2022-es Máramarosi Magyar Napokon, remélhetőleg nem a világháló nyújtotta lehetőségekkel élve, hanem szemtől szemben, akárcsak a járvány előtti időkben.

Tamási Attila

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek