23.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 23.

Jogerősen kilenc évre ítéltek egy román kábítószercsempészt Szegeden

Kilenc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy román férfit, aki társával több mint negyven kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Romániába csempészni – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    Nagyné Günther Ágnes közölte, a vádlott társával együtt arra vállalkozott, hogy kábítószert szállítanak Belgrádból Bukarestbe. 2019 novemberében a szerb fővárosból Budapestre közlekedő autóbuszjáraton két-két bőröndbe elrejtve több mint 43,5 kiló marihuánát helyeztek el. A kábítószert az országba belépéskor a röszkei határátkelőn felfedezték. A két férfi a bűnösségét beismerte.
    Az ügyben első fokon eljáró Szegedi Törvényszék a férfit jogerősen nyolc, társát hét év szabadságvesztésre ítélte, és az elkövetőket a büntetésükkel azonos időtartamra kiutasította Magyarország területéről.
    Az ügyészség a hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélt férfi – akit korábban hazájában kábítószer-kereskedelem miatt már elmarasztaltak – terhére jelentett be fellebbezést, melyet a táblabíróság alaposnak talált. A vádlottnak büntetését fegyházban kell letöltenie, és őt a bíróság kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből.

mti.

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek