19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Karácsony estéjén és szilveszterkor nem korlátozzák az éttermek nyitva tartását

spot_img

 Szenteste és szilveszterkor éjszaka is nyitva tarthatnak az éttermek és más gazdasági egységek – ismertette kedd este Raed Arafat az országos vészhelyzeti bizottság javaslatát, amelyet még a kormánynak is el kell fogadnia.

A katasztrófavédelem vezetőjének tájékoztatása szerint december 24-éről 25-ére, illetve a 31-éről január 1-jére virradóra nem korlátozzák az éttermek és más gazdasági egységek nyitva tartását. Így ezek egész éjszaka nyitva lehetnek, de kapacitásuk legtöbb 50 százalékával működhetnek, és csak Covid-igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhatnak.

Egy másik módosítás értelmében a teljes befogadóképességgel működő szálláshelyek a koronavírus ellen beoltott és a betegségből kigyógyult személyek mellett negatív teszteredményt felmutató vendégeket is fogadhatnak.

A CNSU határozata szerint a szilveszteri szabadtéri tevékenységeket is engedélyezik létszámkorlátozás nélkül, a szervezőknek azonban gondoskodniuk kell a járványügyi szabályok betartásáról.

A magánrendezvényeket – esküvők, keresztelők – érintő korlátozások továbbra is érvényben maradnak – mondta még Arafat.

A CNSU javaslatait még a kormánynak is el kell fogadnia szerdai ülésén, az erről szóló határozatban még lehetnek módosítások – nyomatékosította a belügyminisztériumi államtitkár. AGERPRES/(RO – szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek