11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Hogy ne kerüljenek karanténba, három román állampolgár megpróbálta kikerülni az ellenőrzést a határátkelésnél

A petei határátkelő határrendészei felfigyeltek három román állampolgárra, akik illegálisan próbáltak meg belépni Románia területére, elkerülve a határátkelésnél az ellenőrzést, hogy ne kerüljenek karanténba.

Hétfőn, december 6-án, 20.00 óra körül, a petei határátkelő határrendészei észrevettek három személyt, akik gyalogosan próbáltak bejutni az országba, kikerülve a határátkelő ellenőrzési pontját.

A határrendészek megállították a három személyt és az első ellenőrzés során kiderült, hogy három román állampogárról van szó (két nő és egy férfi), 31 és 36 évesek, Máramaros és Prahova megyeiek. A fennt említett személyek Nagy Britanniából tértek haza s hogy elkerüljék a karantént, megpróbáltak ellenőrzés nélkül bejutni Romániába, ahol kötelesek lettek volna az oltási igazolást bemutatni (az Országos Vészhelyzeti Bizottság 2021 december 3-ai 110-es határozata szerint).

Mindhármuk ellen eljárás folyik, az országba való illegális belépés miatt valamint a Közegészségügyi Igazgatóság elrendelte karanténba való helyezésüket.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek