24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Bő csapadékra vonatkozó másodfokú figyelmeztetést adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Déli-Kárpátoktérségére vonatkozóan.

A szakemberek szerint szombat délután 5 órától vasárnap délután 5 óráig az említett térségekben esni fog, az 1700 méter fölötti vidékeken pedig havazás várható, és jelentős hóréteg rakódik le. A szél is megerősödik, a széllökések sebessége meghaladhatja a 80-100 kilométert óránként, hóviharokat idézve elő és jelentősen csökkentve a látási viszonyokat. A leeső csapadék mennyisége meghaladhatja az 50-60 litert négyzetméterenként, kis kiterjedésű területeken pedig a 70 litert is.

Az ANM egy korábban kiadott figyelmeztetése szerint egyébként szombat kora délután 2 órától hétfő reggel 8 óráig az ország legnagyobb részében időszakos esőzések vagy havazások várhatók.

December 11-én délután főként a déli régiókban fog esni az eső, vasárnapra virradóra azonban a többi országrészre is kiterjed a rossz idő. A hegyvidéken vegyes csapadékra kell számítani, azonban a vasárnapra virradóra az 1500 méter fölötti régiókban havazni fog, és friss hóréteg rakódik le.

Vasárnaptól a nyugati és délnyugati régiókban is fokozatosan havazás váltja fel az esőt, és hótakaró rakódik le, a hegyvidéken pedig sűrű havazás várható.


AGERPRES/(RO – szerkesztő: Florentina CERNAT, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek