12.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Az amerikai sztáredző szerint a magyar atlétikában minden adott a jó munkához

Loren Seagrave, amerikai atlétaedző egy hónapja érkezett Budapestre, ebben az időszakban felmérte a magyar körülményeket és véleménye szerint minden adott a jó munkához.

spot_img

Loren Seagrave, amerikai atlétaedző egy hónapja érkezett Budapestre, ebben az időszakban felmérte a magyar körülményeket és véleménye szerint minden adott a jó munkához. 

    A világhírű tréner a tervek szerint két évig, a budapesti világbajnokságig segíti majd a magyar atlétákat, de az együttműködést akár meg is hosszabbíthatják a 2024-es párizsi olimpiáig. 
    „Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, az a cél, hogy atlétáink döntőkben szerepeljenek, sprint- és gátfutó számokban, hármas- és távolugrásban. Egy kicsit még rúdugrásban is segítek, hogy hétpróbában és tízpróbában is fejlődhessünk. A dobogón szeretnénk látni néhány atlétánkat a 2023-as budapesti világbajnokságon” – mondta az M4 Sport Sporthíradójában kedden.
    Seagrave tíz edzővel és húsz sportolóval dolgozik együtt, és nagyon elégedett az eddig tapasztaltakkal, kifejezetten tetszik neki a trénerek és versenyzők nyitottsága.
    „Lenyűgözött, amit itt találtam. Lenyűgöztek az edzők és az atléták is. Tetszik az edzők nyitottsága, bátran kérdeznek, érdeklődnek. A sportolók pedig ki akarnak próbálni új technikákat, ami szintén jó jel. Egyre több sportolóhoz jutok el, így ez egy nagyon hasznos folyamat, amivel fejlődik a magyar atlétika.” – fogalmazott. 
    „Nemrég beszélgettem Dwight Phillipsszel, aki olimpiai és világbajnok távolugrásban, 8 méter 74 centimétert ugrott, és ő azt mondta, hogy az igazi bajnokok imádnak keményen dolgozni, és szeretnek kiemelkedni a tömegből. Kész vagyok erre az útra terelni a sportolóimat” – hangsúlyozta.
    A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) november elején jelentette be, hogy szerződteti tanácsadóként Loren Seagrave-t, akinek több mint ötven olimpiai vagy világbajnoki érem fűződik a nevéhez. A szakember feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz, emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként dolgozik majd, továbbá Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzője is lesz.

MTI 2021. december 14.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek