8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Elutasította a Mercedes óvását az FIA, Verstappen a világbajnok!

Fellélegezhet Max Verstappen és a Red Bull: ők maradnak a 2021-es szezon világbajnokai miután az FIA a Mercedes második óvását is elutasította Abu-Dzabiban.

Fellélegezhet Max Verstappen és a Red Bull: ők maradnak a 2021-es szezon világbajnokai miután az FIA a Mercedes második óvását is elutasította Abu-Dzabiban.

Bármennyit is emlegette a Mercedes, az évzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt, hogy nem szeretné, ha a bajnokot a bírói szobában hirdetnék ki, végül mégis így alakult. A sors iróniája, hogy nem egy Max Verstappen által okozott ütközésnek volt köszönhető, mint ahogyan azt előre vizionálták, hanem általuk benyújtott óvásoknak.

Lewis Hamilton vasárnap a biztosnak tűnő győzelem kapujában kapott a nyakába egy biztonsági autót, amit kihasználva Max Verstappen kerékcserére állt ki, hogy lágy gumikon támadhassa a használt keményeken kint maradó címvédőt. Az újraindításra egy körrel a leintés előtt került sor, ám a Mercedes szerint nem teljesen szabályos módon. Második óvásuk tárgyát a sportszabályzat 48.12-es pontjának megsértése jelentette. Nehezményezték, hogy Michael Masi versenyigazgató nem az összes lekörözöttet rendelte Lewis Hamilton és a biztonsági autó elé, és nem várt egy kört a körvisszavétel után, hanem azonnal sort kerített a repülőrajtra.

A nagyjából 45 perces meghallgatásuk után egy rövid szünetet követően az FIA a Red Bull és a Mercedes képviselőit is visszahívta, hogy ismertesse a döntését.

„Figyelembe vettük az érintettek által tett észrevételeket, és megállapítjuk: a 15.3-as szabálypont jogot biztosít a versenyigazgatónak arra, hogy használja a biztonsági autót, ami a mi értelmezésünkben magában foglalja a beküldést és a kihívást is. Noha a 48.12-es pontot nem teljesen alkalmazták a biztonsági autó boxba történő visszahívásánál a következő kör végén, a 48.13-as pont felülírja ezt, miután már kiadták a ’Biztonsági autó ebben a körben ki’ üzenetet, így ilyenkor kötelező kihívni a biztonsági autót a kör végén.”

A bíróság emellett még egy fontos megállapítást is tett a dokumentuma végén: „Noha a Mercedes azt kérte, hogy a bíróság módosítsa a végeredményt az utolsó előtti kör állásának megfelelően, ez egy olyan lépés lenne, amiről a bírák úgy vélik, hogy utólag rövidítenék le a versenyt, ami nem lenne helyénvaló.”

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek