19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Szilágy megye: vadászfegyverrel sebesítettek meg egy 14 éves fiút egy Krasznahídvéghez tartozó erdőben

spot_img

Vadászfegyverrel megsebesítettek egy 14 éves fiút az elmúlt hétvégén a Szilágy megyei Krasznahídvég (Măerişte) községhez tartozó erdőben – tájékoztatott kedden a megyei rendőr-főkapitányság. 

Az AGERPRES hírügynökségnek szolgáltatott információk szerint december 12-én az 112-es sürgősségi számon jelentették, hogy lőfegyverrel megsebesítettek egy személyt a Krasznahídvéghez tartozó Magurahegy (Poiana Măgura) közeli erdőben. A rendőrség eddigi vizsgálataiból kiderült: egy krasznahídvégi 65 éves férfi, aki aznapra vadászati engedéllyel rendelkezett, 16 milliméteres kaliberű vadászfegyverét a lőszerrel együtt hátrahagyva sétálni ment, a vadászkunyhóban maradó 63 éves, szintén krasznahídvégi férfi pedig ezzel a fegyverrel lőtt be a fák közé, miután mozgást észlelve azt hitte, állatok közelednek. Azonban egy 14 éves, szintén krasznahídvégi fiút talált el, megsebesítve a hasi tájékán és a jobb karján. A 63 éves férfinak nem volt fegyvertartási és -használati engedélye.  

A meglőtt fiút kórházba szállították. A rendőrség kihallgatta mindkét férfit, a lövést leadó személyt előbb 24 órára őrizetbe vették, majd hétfőn bírósági felügyelet alá helyezték. 

Az ügyben bűnvádi eljárás indult a fegyverekre és lőszerekre vonatkozó jogszabályok be nem tartása, illegális fegyverhasználat, orvvadászat és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, és a rendőrség az ügyészség felügyelete mellett folytatja a nyomozást.

 
AGERPRES/(RO-szerző: Sebastian OLARU, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek