19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Arad megye: 25 menekültet tartóztattak fel a határnál az elmúlt 24 órában

spot_img

Az elmúlt 24 órában az aradi határőrök 25 Indiából és Afganisztánból érkező migránst fogtak el, akik három tehergépkocsiban megbújva vagy gyalog próbáltak illegálisan átjutni Magyarországra – tájékoztatott szerdán a határrendészet. 

Gyulavarsándnál a határőrök 7 személyre bukkantak egy bolgár sofőr által vezetett, Törökországból Csehországba tartó kamion rakománya között elbújva. A vizsgálatkor kiderült, hogy afganisztáni és indiai polgárokról van szó, akik korábban menedékjogot kértek Romániában.

A határrendőrök további 5 személyt tartóztattak fel Gyulavarsánd közelében, a határvonaltól 300 méterre. Az Afganisztánból érkezett bevándorlók, akik szintén menedékkérők Romániában, gyalog próbáltak meg átkelni a román-magyar határon. 

A közlemény szerint ugyanakkor a nagylaki autópálya-határátkelőnél két tehergépkocsiban 13 elrejtőzött személyre bukkantak, akikről kiderült, hogy Afganisztánból érkeztek, és menedékjogot kértek Romániában. Az egyik kamiont egy török, a másikat egy bolgár sofőr vezette, a szállítmányokat kísérő dokumentumok szerint Belgiumba és Németországba szállítottak volna bútort és gépkocsi-alkatrészeket.

A hatóságok mindegyik esetben vizsgálatot indítottak.

AGERPRES/(RO – szerző: Marian BUGA, szerkesztő: Karina OLTEANU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek