10.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 február 24.

Romániában 2 százalékkal csökkent az építőipari termelés az idei első tíz hónapban

Romániában a nyers adatok szerint 2 százalékkal csökkent az építőpari termelés volumene az első tíz hónapban a tavaly január-októberihez képest – közölte a román országos statisztikai intézet csütörtökön.

    A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a visszaesés 1,3 százalék volt.     A január-október közötti időszakban a nyers adatok szerint az új építések volumene 6,3 százalékkal nőtt, ugyanakkor a felújításoké 23,9 százalékkal csökkent, míg a karbantartási és javítási munkálatoké 13,5 százalékkal esett vissza.     Az épületek típusa szerint a lakóépületeknél 28,1 százalékos növekedést jegyeztek fel, ugyanakkor a nem lakóépületeknél 12,1 százalékos csökkenést regisztráltak, az ipari létesítményeknél a munkálatok volumene 8,8 százalékkal esett vissza.
    Októberben az építőipari termelés volumene 16,8 százalékkal csökkent a nyers adatok szerint tavaly októberhez mérten, a kiigazított érték szerint 13,7 százalékos volt a csökkenés.
    Szeptemberhez képest a nyers adatok szerint 1,5 százalékos növekedést jegyeztek, ugyanakkor a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint az építőipari termelés volumene 0,2 százalékkal esett vissza.     Tavaly 15,9 százalékkal nőtt a romániai építőipar termelése 2019-hez képest, miután 2019-ben is csaknem 28 százalékkal élénkült az előző évvel összevetve.

MTI.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek