12.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

December 22-én 10 órától iratkozhatnak be a magánszemélyek a Fotovoltaikus Zöld Ház programba a jóváhagyott cégeknél

 December 22-én 10 órától iratkozhatnak be a magánszemélyek a Fotovoltaikus Zöld Ház programba a jóváhagyott cégeknél – jelentette be pénteken a környezetvédelmi miniszter.

Tánczos Barna tájékoztatása szerint a program célja fotovoltaikus pannók segítségével saját használatra megfelelő mennyiségű energiát termelni és az országos energetikai hálózatnak átadni a többletet az energiahatékonyság növelése, a levegőminőség javítása és a kibocsátott üvegházhatású gázok csökkentése érdekében.

‘A program iránt nagy az érdeklődés, arra számítunk, hogy a Fotovoltaikus Zöld Ház Program újabb kiadására szánt 263 700 000 lejes költségvetés hamar ki fog merülni, de 2022-ben 650 millió lejt szánunk ennek folytatására. A terveink szerint 2022 januárjától kezdve tíz hónapon keresztül havi 65 millió lejt fordítunk majd a programra, novemberben pedig az év során megmaradt összeget bocsátjuk majd a lakosság rendelkezésére. Így reményeink szerint minden kérelmezőt támogatni tudunk’ – idézte a tárcavezetőt a minisztérium közleménye.

A program keretében a támogatható költségek legtöbb 90 százalékára lehet támogatást igényelni maximum 20 000 lej értékben. A beruházás összköltségéből a jóváhagyott cég levonja a Környezetvédelmi Alap által nyújtott támogatás összegét, a különbözetet pedig a kedvezményezettnek kell önerőből fedeznie.

A jóváhagyott cégek listája megtalálható a Környezetvédelmi Alap honlapján.

AGERPRES/(HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek