13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Belügy: több mint 170 ezer lejre szabtak ki büntetést a keddi bukaresti tüntetés szervezőire és résztvevőire

spot_img

Több mint 170 ezer lejre róttak ki bírságot a hatóságok a parlament épületénél kedd délelőtt zajlott engedély nélküli tüntetés miatt – közölte a belügyminisztérium. Emellett négy jármű megrongálása, valamint közrend- és közcsendháborítás miatt is nyomozás indult.

A tárca tájékoztatása értelmében Lucian Bode miniszter elrendelte, hogy a belügy ellenőrző testülete haladéktalanul végezzen ellenőrzést a megmozdulásra kivezényelt rendvédelmi szervek bevetésének megszervezése kapcsán.

A közlemény szerint négy jármű megrongálása miatt indult vizsgálat, eddig kettőnek a tulajdonosa nyújtott be előzetes magánindítványt. 

A keddi nap folyamán a fővárosi rendőrség előállított egy 50 éves férfit, akit a négy jármű festékkel való lefújásával gyanúsítanak. A férfit az egyik bukaresti sugárúton állították meg a csendőrök, és többek között egy katonai gázálarcot, egy többfunkciós zsebkést, fecskendőket és egy adó-vevő készüléket is találtak nála. A férfi ellen veszélyes tárgyak jogtalan viselése vagy használata miatt indítottak eljárást.

Az engedély nélküli tüntetés 14 szervezőjét – akik hat civil szervezet és egy parlamenti párt tagjai – összesen 140 ezer lejre büntették. Eddig 167 résztvevőt azonosítottak, akikre 58 bírságot szabtak ki, 34.300 lej értékben. A tüntetés résztvevőinek azonosítása és megbírságolása folytatódik – áll még a belügyi tájékoztatásban.

AGERPRES/(RO – szerző: Marius FRĂŢILĂ, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek