11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Koronavírus – Szijjártó: 530 ezer adag AstraZeneca-oltóanyagot ad Bangladesnek Magyarország

Magyarország 530 ezer adag koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát biztosít Bangladesnek – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára szerda reggel feltöltött videóban.

    Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek.
    Hangsúlyozta, hogy a magyarok „Európa leggyorsabb oltási kampányát” tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni.
    Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második, vagy akár a harmadik oltást is.
    „Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is” – tette hozzá a miniszter, kiemelve: ez egy globális járvány, „mi annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél (…) gyorsabban oltanak a világ többi országában is”. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek, és ahonnan sokan utaznak Európába irányába.
    „Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek” – emelte ki.
    Szijjártó Péter közölte, hogy Banglades egy 160 millió lakosú ország, amellyel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

MTI

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek