10.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 február 24.

Tánczos Barna: elfogadhatatlanul kezelte a fotovoltaikus zöld ház program indítását a Környezetvédelmi Alap

Tánczos Barna szerint a Környezetvédelmi Alap elfogadhatatlanul kezelte a fotovoltaikus zöld ház program indítását. 

‘Erre nem lehet mentség a sajnálkozás, a másra mutogatás. És nincs mentség arra a bánásmódra sem, amelynek ma a gazdasági szereplők százai és polgárok ezrei voltak az elszenvedői. A Környezetvédelmi Alap a minisztérium koordinálásában működő intézmény, ezért egy ellenőrzés elindítását kértem a program lebonyolítását illetően. A bocsánatkérés ebben a helyzetben a minimum, de távolról sem elegendő’ – írta szerda este a Facebook-oldalán a környezetvédelmi miniszter.

Tánczos Barna közlése szerint a Környezetvédelmi Alap vezetőségének csütörtök reggelig be kell mutatnia, miként fogják leadni az érintettek az előkészített dossziékat annak érdekében, hogy senki befektetett munkája ne vesszen kárba.

Szerda reggel műszaki problémák miatt felfüggesztették az igénylők dokumentumainak feltöltését a fotovoltaikus zöld ház program keretében létrehozott platformra. Az AFM közölte, hogy a probléma elhárításáig leállítják az iratok feltöltését, az addig feltöltött iratcsomókat törlik a rendszerből, majd újraindítják a jelentkezést, amint sikerül javítani a hibát. A feliratkozást végül 16 órakor újraindították, de ismét leállították, mert az applikáció nem működött megfelelően. A dokumentumok feltöltésének új időpontját az intézmény honlapján közlik majd – jelentette be Fülöp Lóránd-Árpád AFM-igazgató.

AGERPRES/(HU – szerkesztő: CSEKE Péter)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek