10.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 február 24.

Cseke Attila: a fejlesztési minisztérium támogatást nyújt az önkormányzatoknak a távfűtési számlák kifizetésére

Közös rendeletet adott ki szerdán a fejlesztési, pénzügy- és energiaügyi miniszter annak a törvénynek a hatályba léptetési szabályzatáról, amelynek értelmében minden olyan önkormányzat, ahol gázzal működő kazánházakkal oldják meg a távfűtést, 50%-os támogatást kaphat a megnövekedett számlák kifizetésére – tájékoztatott közleményében az RMDSZ.

Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: a támogatás a 2021-2022-es téli hónapokra vonatkozik, és összesen 30 önkormányzat jogosult rá, ugyanis ennyi településen működik gázzal a távfűtés. A 2022-es állami költségvetés kidolgozásakor 400 millió lejt különített el a kormány a költségek fedezésére – tette hozzá a tárcavezető.

A támogatást az önkormányzatok a számla kiállítását követő öt napon belül kell hogy kérvényezzék a fejlesztési minisztériumtól, a kérvényhez pedig csatolniuk kell az energiaellátási szerződés és a számla hitelesített másolatát. Ezt követően a minisztérium tíz nap alatt összesíti a kérelmeket, és odaítéli a támogatást. Az önkormányzatok három napon belül utalják a szolgáltatónak az összegeket.

A miniszteri rendelet szerdán jelent meg a Hivatalos Közlönyben, a kérelmezéssel kapcsolatos pontos részletek a fejlesztési minisztérium honlapján érhetők el – áll még az RMDSZ-közleményben.

AGERPRES/(szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek