15.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 szeptember 26.

Elie Wiesel intézet: a holokauszt tagadása a parlamenti mentelmi jog mögé bújva az antiszemita gyűlöletet erősíti

Az Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet hétfőn elítélte a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfői közleményében foglaltakat.

Az Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet hétfőn elítélte a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfői közleményében foglaltakat.Az AUR hétfőn sajtóközleményt adott ki, mely szerint évek óta a romániai oktatás minőségének ‘szisztematikus aláaknázása’ folyik azáltal, hogy olyan ‘mellékes témákat’ emelnek különálló tantárgy rangjára, amelyeket a már létező tantárgyak keretében, egyszerű leckeként is lehet tanítani, például a szexuális nevelést vagy a holokauszt történetét. Mindeközben az új generáció neveléséhez alapvető fontosságú tantárgyaknak (az egzakt tudományoknak, román nyelv és irodalomnak, román történelemnek) egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanak – állítja az AUR.

Az Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet ezzel kapcsolatban azt írta közleményében: az AUR egyik, parlamenti mentelmi joggal védett vezetője a romániai holokausztot „egyszerű leckének” vagy „mellékes témának” minősítette az oktatási rendszerben. ‘A népirtás, egy közösség etnikai alapon történő elpusztítása olyan mellékes téma, amelyet az oktatási rendszerben egy leckén belül lehet tanítani? (…) A holokauszt tagadása a parlamenti mentelmi jog mögé bújva csak az antiszemita gyűlöletet erősíti, és éppen ennek a politikai következményei vezettek a holokauszthoz. A holokauszt tagadása a demokrácia tagadásának egyértelmű jele’ – olvasható az állásfoglalásban.


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek