30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napok Koltón

spot_img

Pályázat, turizmus és oktatás témájú szakmai nyílt napokat szervez Koltón a a Jávorfa Virága Egyesület és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2022. január 21-én 15:00 órai kezdettel a Teleki kastély dísztermében.

Ecsedi Árpád koltó-katalini református lelkipásztor, a rendezvény házigazdája és Bojoga István Lázár, a Jávorfa Virága Egyesület elnöke köszönti a vendégeket, majd Pap Zsolt, Nagybánya alpolgármesterének köszöntő beszéde követi.

Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója bemutatja a Támogatáskezelő munkájának és a Nemzeti Kulturális Alappal való kapcsolatát. Előadásának címe: „Hogyan támogatja a pályázati programokat az intézmény?”

Lukács Barbara, a Támogatáskezelő kommunikációs vezetője bemutatja a Támogatáskezelő küldetését és kommunikációs eszközeit.

 A máramarosi turizmus fontosságáról beszél Alapi-Tóth Zoltán, projekmenedzser és Szász Imre egy virtuális utazásba vezeti a közönséget a varázslatos Máramarosban.

Kávészünet után Pintér Zsolt, Máramaros megye RMDSZ elnöke köszönti az egybegyűlteket, majd Dr. Bános Katalin, a Támogatáskezelő Innovációs igazgatójának és Dr. Illyés Szabolcs a Támogatáskezelő innovációs kutatásvezetőjének előadása követi, melynek címe: Miben tud segíteni az innovációs igazgatóság?

A máramarosi magyar iskolák helyzetéről beszél 2022-ben Hitter Annamária, főtanfelügyelő-helyettes, máramarosi körképet mutat be Lapsánszki Edit, kisebbségekért felelős tanfelügyelő, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Máramaros megyei elnöke, Pesek Szilárd a Leöwey Klára Líceum igazgatója bemutatja az iskola eredményeit és kihívásait, végezetül Hávrics Mónika, Hosszúmező polgármesterének tanácsadója a magyar iskolában tanuló vegyes házasságból született gyerekek tanulási nehézségeiről beszél.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek