13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Tizenhét órás mentőakció nyomán sikerült megmenteni a lavina által elsodort két turistát a Fogarasi-havasokban

spot_img

A hegyimentőknek 17 órás akció után sikerült megmentenie azt a két turistát, akiket csütörtök délután elsodort a lavina a Fogarasi-havasokban – jelentette be péntek reggel a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője. 

Dan Popescu elmondása szerint egy 11 hegyimentőből álló csapat indult a két személy – egy férfi és egy nő – keresésére, akiket a Kleopátra tűinek nevezett hely környékén sodort el a lavina. A férfi nem sérült meg, a nő azonban lábtörést szenvedett. Péntek reggel 8 órakor adták át a 26 éves Iaşi megyei nőt a mentőszolgálat csapatának. 

‘A mentőakció körülbelül 17 órán át tartott, 11 Szeben megyei hegyimentő vett részt benne. A mentési akciót egyrészt a lavinaveszély, másrészt a minimális látási viszonyok (mindössze 5 méteres látótávolság), a hóvihar és a hideg (mínusz 19 Celsius-fok) is hátráltatta’ – hangsúlyozta Dan Popescu. 

Hozzátette, szerencsére társának ‘sikerült életben tartania’ a sérült nőt a hegyimentők megérkezéséig. 

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) csütörtök este arról számolt be, hogy a körülmények (az éjszaka leszállta és a veszélyes hegyvidék) nem tették lehetővé egy SMURD-helikopter biztonságos bevetését, emiatt a hegyimentők egy csapata gyalog indult el a helyszínre az este folyamán. 


AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek