24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Snowboard világbajnokság egy szakaszára ad otthont a máramarosi Suior turisztikai központ

Suioron kerül sor, január 26-a és 30-a között, a snowboard és freeski világbajnokság egy szakaszára.Aa „Maramures Rookie Fest”, az ACS Extrem Rivulus Baia Mare által szervezett verseny a Nemzetközi Síszövetség (FIS) hivatalos eseménye. 

Bogdan Iluț, az ACS Extrem Rivulus Baia Mare elnöke szerint ez nem csak Máramaros premierje: „Ez az első slopestyle snowboard verseny – FIS szakasz Romániában”. 

Magyarország, Ukrajna, Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia, Szlovákia, Bulgária és Izrael válogatottjai megerősítették jelenlétüket a versenyen.  Suioron román versenyzők is jelen lesznek.

 „Az eseményt élőben közvetítjük, és nagyszámú résztvevőre és nézőre számítanak” – vallja Bogdan Iluț, aki arra kéri a versenyzőket, akik szívesen részt vennének egy ilyen nagyságrendű eseményen, hogy regisztráljanak a szervező klub honlapján. 

A fontos díjakon kívül az egyes szakágak és kategóriák első három helyezettje automatikusan bejut a freeski döntőbe, amelyet Olaszországban Madonna di Campiglióban szerveznek 2022. március 20-24. között. A döntőre az ausztriai Kaprunban kerül sor, a tervek szerint 2022. március 24-április 3 között.

Pongracz Panni

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek