10.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Leöntötték tintával hétfőn George Simiont a párt iaşi-i rendezvényén.

Az AUR a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott ünnepi felvonulást a moldvai város központjában. George Simiont a rendezvény egyik résztvevője kék tintával öntötte le, miközben a politikus több társával együtt hórázott Iaşi főterén.

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy az incidens nem zavarta meg az ünnepi hangulatot. ‘Öntsenek le tintával, semmi gond, de ne feledjék, hogy ki vezette 32 évig az országot’ – jelentette ki Simion. Hozzátette: arra kéri a rendőrséget, hogy ne bírságolja meg a tettest, mert nem kíván panaszt tenni ellene. ‘Ma nemzeti ünnep van. Ha ő ezt így látta jónak… Mi szeretjük őt és pártállástól függetlenül szeretjük az összes románt’ – fejtegette a politikus.

A Iaşi megyei rendőrség hétfő délután közölte, hogy előállította azt a férfit, aki „egy kék színű folyadékkal” leöntötte a politikust. Közrend- és közcsendháborítás gyanújával vizsgálatot indítottak ellene.

A gyanúsított egy 31 éves, Bákó megyei férfi, akit kihallgattak a iaşi-i rendőrségen.

Az AUR felvonulását nem engedélyezték a hatóságok. Az eseményen a párt mintegy 800 szimpatizánsa vett részt, dacolva a megyei vészhelyzeti bizottságnak azzal a döntésével, hogy a magas fertőzöttségi ráta miatt a városban tilos 100 főnél nagyobb részvételű nyilvános rendezvényeket tartani.


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek