13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Aktuális képsorok a nagybányai képzőművészetben – 1995-2020

spot_img

Ezzel a címmel nyílt kiállítás Nagybányán a Megyei Képzőművészeti Múzeum ,,Nagybánya Művészeti Központ”-jának a szervezésében és a Máramaros Megyei Tanács támogatásával – tudtuk meg az intézmény ideiglenes vezetőjétől, Strébeli Róberttől és a kiállítás kurátorától, dr. Topan Doreltől.

A hagyományokhoz igazodva, örök érvényű értékekként hozhatók fel a jelen kiállítás kapcsán a művészek pezsgő kreativitása és a kiállítás dinamikája. Az aktuális képzőművészeti kiállítás megszervezésének az ötlete a tárlatlátogatóknak nyújtott kínálat szélesítésének a szükségességéből eredt. Tartalmilag a tárlat ismételten feleleveníti azt a két nagy irányvonalat, amely mindig is meghatározta a nagybányai festészetet: a hagyományőrzés és az újítás.

Az 1995-ös esztendő valamilyen formában vízválasztónak mondható, az ezután következő művészgenerációkat vonultatja fel a múzeumnak adományozott festményekből válogatott tárlat.

A 32 művész alkotásait felsorakoztató kiállítás 2022 január-februárban látogatható, a Megyei Képzőművészeti Múzeum ,,Nagybánya Művészeti Központ” időszakos kiállításoknak szánt termében, szerdától vasárnapig, naponta 10-17 óra között (az utolsó látogatók 16.30-ig léphetnek be).

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek