11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Tűz ütött ki éjszaka a suceavai megyei sürgősségi kórházban. Több mint 300 pácienst evakuáltak, áldozatok nincsenek.

Tűz ütött ki a csütörtökre virradó éjszaka a suceavai megyei sürgősségi kórházban. Több mint 300 pácienst evakuáltak, áldozatok nincsenek.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője szerint a kórház negyedik emeletén, a szülészeti-nőgyógyászati osztályon ütött ki a tűz. Amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre, lánggal és nagy füstkibocsátással égett a negyedik emelet folyosójának mennyezetébe szerelt villanyvezeték és szellőzőberendezés egy része.

A hatóságok több tűzoltó- és mentőautót vezényeltek ki a helyszínre, sőt a szomszédos megyékből is kértek segítséget, ezek bevetésére azonban végül nem volt szükség, mivel sikerült idejében eloltani a lángokat, megakadályozni a tűz továbbterjedését.

A tűzoltási munkálatokkal párhuzamosan evakuáltak a negyedik, illetve az e fölötti emeletekre beutalt betegeket. A kórházi alkalmazottak mellett összesen 329 pácienst, köztük 102 gyereket (57 újszülöttet) menekítettek ki az épület alsóbb emeleteire, illetve a sürgősségi osztályra. Senki nem szenvedett sem égési sérüléseket, sem füstmérgezést – mondta a szóvivő.

A tüzet vélhetően egy, a szellőztető egységhez tartozó meghibásodott berendezésben keletkezett rövidzárlat okozta.

AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek