8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Vlhova bravúros menettel aranyérmes műlesiklásban, Tóth Zita 40. a téli olimpián

Tóth Zita a 40. helyen végzett, míg az előzetesen elsőszámú favoritnak tartott Petra Vlhova bravúros második futamával megnyerte a női műlesiklók versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel Szlovákia első alpesi ötkarikás érmét szerezte meg.

Előzetesen a papírforma azt ígérte, hogy a szakági világkupában már győztes Vlhova és az amerikai szupersztár, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Mikaela Shiffrin különcsatáját hozza majd a szlalomverseny, ám az első futamban utóbbi kiesett, előbbi pedig rengeteg hibával síelt, így csak a nyolcadik időt érte el.

A szlovák klasszisnak nem is a helyezés miatt lehetett oka az aggodalomra, hanem azért, mert az első német Lena Dürr 72 századdal volt előtte, de még a harmadik – óriás-műlesiklásban hétfőn győztes – svéd Sara Hector is hat tizeddel előzte meg. Abban viszont bízhatott, hogy a második futam pályáját svájci edzője tűzhette, s ő ezt ki is használta, különösen a lejtő második, nehezebb részén ment remekül és átvette a vezetést, az utána következők pedig nem tudták megelőzni.

Tóth Zita elégedett a pályafutása egyik legnehezebb pályáján nyújtott teljesítményével. A 19 éves magyar síző az M4 Sportnak elárulta, a téli olimpia után egyből az érettségi lesz a következő nagy kihívás.

M4 Sport

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek