19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Március 15. – Utazási lehetőséget hirdet a Rákóczi Szövetség

spot_img

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

    A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a diákok, tanárok és iskolák között.
    A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. 
    A felhívással a hagyományoknak megfelelően lehetőséget teremtenek arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. 
    Ezzel együtt pályázni lehet belföldi honismereti kirándulás megszervezésére is, azzal a feltétellel, hogy az utazás során a csoportok egy rendhagyó történelemóra keretében keressenek fel olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz.
    Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.
    Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2022. február 21.

MTI

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

1 COMMENT

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek